Fortsätt till innehållet
Pastagratäng med grönsaker och blåmögelost

Pastagratäng med grönsaker och blåmögelost

Supersmidig gratäng där inget behövs hackas då man använder en färdig grönsaksblandning. Gillar du inte blåmögel? Testa en annan ost t ex cheddar eller getost.

Pastagratäng med grönsaker och blåmögelost

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 300 g pasta
  • 600 g grönsaksblandning, frysta
  • 150 g blåmögelost
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 3 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • 3 dl
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%
     I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1,5 L

Instruktioner

  1. Tina grönsakerna.
  2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av, skölj och ställ åt sidan.
  3. Häll pastan och grönsaksblandningen i en rymlig ugnsform. Smula över osten och krydda med salt och peppar. Häll grädden och mjölken ovanpå.
  4. Ugnsbaka i 200 i °C i ca 45 minuter.
  5. Servera som vegetarisk helrätt eller som tillbehör.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.