Fortsätt till innehållet

Pecanpaj

En klassisk amerikansk efterrättspaj för nötälskare. Pajen från sin mörka färg tack vare att farinsocker används som sötningsmedel. Det ger också pajen en karamelliserad smak. Njut med vispad vaniljsås!

Pecanpaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 75 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 msk strösocker
  • ¼ tsk salt
  • ägg
  • 2 msk
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 2 dl vetemjöl

Fyllning

  • ägg
  • 1½ dl farinsocker
  • 200 g
    Valio Laktosfri cream cheese naturell
    Valio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
    Valio Laktosfri cream cheese naturell 25% 200 g
  • ¼ tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 70 g krossade pecannötter

Topping

  • 50 g pecannötter

Till servering


Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Förbered botten först. Vispa rumsvarmt smör med socker.
  3. Tillsätt salt, ägg och mjölk. Blanda sedan i mjölet. Bred ut degen med mjölade händer på botten och sidorna av en pajform (ca 25 - 27 cm i diameter).
  4. Förbered fyllningen. Vispa ägg och socker. Blanda i färskost, salt och vaniljsocker.
  5. Mal nötterna till fyllningen alternativt finhacka dem väldigt smått. Strö nötterna över pajbotten och häll fyllningen ovanpå.
  6. Toppa pajen med hela pekannötter.
  7. Grädda pajen längst ner i ugnen i 15 min. Täck formen med bakplåtspapper och fortsätt tillaga i 20-25 min eller tills den inte längre är lös. Testa om den är klar med en tandpetare.
  8. Servera pajen med vispad vaniljsås eller vaniljglass.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.