Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
24 h
Totalt
25 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2½ dl strösocker
- 1 dl sirap, ljus eller mörk
- 1 dl vatten
- 1 msk ingefära, malen
- 1 msk nejlikor, malda
- 1 msk kanel, malen
- 1 tsk kardemumma, malen eller stött
- 1 msk bikarbonat
- 7½ dl vetemjöl
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret och blanda med socker och sirap.
- Tillsätt vatten, kryddor och bikarbonat. Arbeta in mjölet lite i taget.
- Knåda till en smidig deg och lägg i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Dela degen i tre, ta upp den på ett mjölat bakbord och kavla ut tunt. Ta ut pepparkakor med mått och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i ugnen i ca 5-6 minuter.
- Låt kakorna svalna på plåten och förvara dem sedan i en burk i rumstemperatur.
- Tips! Kakorna serveras med fördel tillsammans med ett glas laktosfri mjölkdryck!
Till recepten
Dela recept