Fortsätt till innehållet

Pepparkaksbullar

Pepparkaksbullar ger dig det bästa av två världar - saftiga bullar med smak av pepparkakor! Ett juligt bakverk som både är gott att äta och fint att servera.

Pepparkaksbullar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 50 g jäst
  • 5 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 msk kardemumma
  • 16 dl vetemjöl
  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 500 g pepparkaksdeg

Till ytan

  • 0 kg ägg
  • 0 kg pärlsocker

Instruktioner

Bulldeg

  1. Smula ner jästen i ljummen mjölk. Rör om. Tillsätt ägg, socker, kardemumma, salt och lite av mjölet. Blanda degen i bunken tills den är slät.
  2. Tillsätt gradvis resten av mjölet i degen och blanda/knåda tills degen drar sig bort från skålens sidor. Tillsätt rumstempererat smör och knåda ihop till en slät deg. Låt degen jäsa under duk tills den dubblat sin storlek.

Pepparkakor

  1. Kavla ut den färdiga pepparkaksdegen och gör pepparkakor av formar med valfria motiv. Ca 10 st.

Pepparkaksbullar

  1. Kavla ut bulldegen och resten av pepparkaksdegen till två lika stora rektanglar. Lägg pepparkaksdegen ovanpå bulldegen och rulla ihop till en lång rulle. Skär rullen i ca 40 skivor och lägg skivorna på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa.
  2. Pensla bullarna med ägg. Lägg på pepparkakorna på några av bullarna och toppa de övriga bullarna med pärlsocker.
  3. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 min eller tills de är genomgräddade. Gräddningstiden varierar beroende på bullarnas storlek.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.