Förberedelsetid
Aktiv
1 h 20 min
Passiv
4 h
Totalt
5 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
- 150 g pepparkakor
-
50 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
Fyllning
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 kanelstång
- 5 kryddnejlikor, hela
- ¼ tsk ingefära, malen
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g färskost
Garnering
- 2 msk kakao
- ½ tsk kanel, malen
Dela recept
Instruktioner
Botten
- Krossa pepparkakorna fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut på botten av en form (ca 24 cm ø) klädd med bakplåtspapper.
- Värm hälften av grädden och kryddorna i en liten kastrull. Låt det koka på svag värme i ca 8 minuter. Ta bort från värmen och ta upp kanelstången och kryddnejlikan. Låt svalna.
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum en skål.
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt färskost och rör till en jämn smet.
- Blanda den svalnade grädden med resten av grädden och vispa fast. Vänd ner i färskost- och äggblandningen och vänd sist ner äggvitorna.
- Häll hälften av smeten i formen. Strö pepparkakssmulor ovanpå, lämna kanterna (ca 2 cm) tomma. Häll på resten av smeten, börja från kanterna mot mitten. Fyll ända upp.
- Frys i minst 3 - 4 timmar.
- Sikta kakao och kanel och ner i pepparkaksformar till dekoration. Ta försiktigt bort formarna. Lägg upp på ett serveringsfat.
Till recepten
Dela recept