Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
30 min
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBottnar
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
-
2 dl
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel, malen
- 2 tsk nejlika, malen
- 2 tsk ingefära, mald
Frosting
-
175 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljextrakt
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
Topping
- 1 litet pepparkakshus
- 1 nypa rosmarin
- 1 msk frysta lingon
- 1 nypa strösocker
Dela recept
Instruktioner
Bottnar
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smöra och bröa tre formar (ca 15 cm Ø). Du kan också baka i omgångar i samma form eller ta olika formar som kan läggas på varandra.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och strösocker poröst.Rör i det smälta smöret och vaniljkvargen i smeten.
- Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i smeten. Rör försiktigt.
- Häll smeten i formen och jämna till med en slickepott. Grädda i ca 25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr.
- Låt svalna.
Frosting
- Vispa smöret fluffigt. Tillsätt socker och vanilj och fortsätt att vispa fluffigt.
- Tillsätt färskost och vispa ihop till en krämig frosting.
- Lägg första tårtbotten på ett fat. Bred på ett jämnt lager frosting. Upprepa två gånger.
- Bred frosting runt om tårtan med en spatel – dra spateln längs med kakan så att bottnarna lyser igenom.
Montering
- Sätt pepparkakshuset på toppen av tårtan.
- Stick ner upp och nedvända kvistar av rosmarin så att de liknar granar.
- Rulla lite lingon i strösocker och gör en snölykta.
Till recepten
Dela recept