Fortsätt till innehållet
Pestobakade lammracks

Pestobakade lammracks

Lammracks är en rad av kotletter som sitter ihop, med med långa ben. De blir väldigt saftiga när de tillagas på låg värme i ugnen med extra smak av en god hemmagjord pesto. Serveras med en potatisgratäng.

Pestobakade lammracks

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pesto

  • basilikakrukor
  • vitlöksklyfta
  • ½ dl parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk pinjenötter

Lammracks

  • 1 kg lammracks
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

Pesto

  1. Blanda alla ingredienserna till peston i en mixer eller matberedare.
  2. Mixa till en pesto, smaka av med salt och peppar.

Lammracks

  1. Stek lammracksen runt om tills de får färg.
  2. Krydda med salt och peppar.
  3. Bred ut pesto på yttersidan.
  4. Lägg i en ugnsfast form och baka av i ugn 120° i ca 20 minuter tills innertemperaturen är ca 55°.
  5. Låt vila ca 15 minuter.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.