Fortsätt till innehållet

Picklad rabarber

Picklad rabarber är ett oväntat tillbehör till sommarens alla grillrätter, särskilt till fisk och fläsk, men är också en god ingrediens i sallader. Rabarbern passar också bra som en fyllning till smörgåsar.

Picklad rabarber

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • rabarberstjälkar
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  1. Skär rabarbern i små bitar och skölj dem noga.
  2. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt i en kastrull.
  3. Lägg i rabarberbitarna i kastrullen och låt koka i ca 2 minuter.
  4. Stäng av värmen och låt rabarbern svalna i marinaden.
  5. Förvara i en burk i kylskåpet.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.