Fortsätt till innehållet

Picklade morötter

Picklade morötter är med sin sötsyrliga smak ett gott tillbehör till olika kötträtter, men picklesen är också god i sallader. Experimentera gärna med lite olika smaksättningar som ingefära, chili, kardemumma eller koriander.

Picklade morötter

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • morötter
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 2 msk strösocker

Instruktioner

  1. Tvätta morötterna ordentligt och hyvla de till tunna skivor.
  2. Koka upp vatten, ättiksprit och socker i en kastrull.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och låt marinaden svalna.
  4. Häll marinaden över morötterna i burken/skålen och förvara den i kylskåpet i minst 24 timmar.
  5. Ju längre tid morötterna får stå i marinaden, desto mer smakfulla blir de. Nu är de picklade morötterna redo att serveras.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.