Fortsätt till innehållet

Picklade rädisor

Picklade rädisor är en somrigt tillbehör som passar bra till såväl grillrätter och hamburgare som till lax och annan fisk. Denna är smaksatt med pepparkorn men du kan gärna botanisera i kryddskåpet och hitta en annan smaksättning.

Picklade rädisor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g rädisor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl ättikssprit, 12%
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa kryddpepparkorn

Instruktioner

  1. Skär rädisorna i tunna skivor och placera dem i en steril burk eller glasburk.
  2. Koka upp vatten, ättika, socker, salt och kryddpepparkorn i en kastrull.
  3. Häll den varma vätskan över rädisorna i burken och se till att de är helt täckta.
  4. Häll den varma lagen över rädisorna i burken och se till att de är helt täckta av vätskan.
  5. Lägg på locket och låt burken stå i rumstemperatur i 24-48 timmar.
  6. Förvara burken i kylskåp efter att de har picklat färdigt. Rädisorna är redo att ätas efter ca 2 dagar och kan förvaras i kylskåpet i upp till 2 veckor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.