Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
25 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
125 g
Valio smör normalsaltat, rumstempereratVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 1 dl strösocker
- 2 äggula
- 1½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
Maräng
- 2 äggvitor
- 1½ strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mandelspån
Fyllning
- 400 g jordgubbar
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 tsk vaniljsocker
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna ett i taget under vispning. Blanda de torra ingredienserna och rör ner omväxlande med mjölken.
- Bred ut smeten som en rektangel (25 x 30 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt. Förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Gör under tiden marängen. Vispa äggvitorna till hårda toppar med en elvisp. Tillsätt sockret lite i taget tills äggvitan är fast, blank och stannar i bunke även när den vänds upp och ner.
- Ta ut kakan ur ugnen och bred på marängen. Strö över mandelspånet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills ytan är gyllenbrun. Låt svalna.
- Hacka jordgubbarna. Vispa grädden med vaniljsockret.
- Skär botten i två lika stora delar. Lägg ena delan av tårtan på ett serveringsfat. Bred på grädden, lägg på jordgubbarna och lätt på ovandelen.
- Garnera gärna med lite ätbara blommor och färsk mynta eller citronmeliss.
Till recepten
Dela recept