Fortsätt till innehållet

Pistagemacarons

Macarons är känsliga bakverk därför anger vi måtten i gram här. För att lyckas behöver du använda helt rena rostfria bunkar samt vispa marängen ordentligt och låta macaronsen vila innan gräddning.

Pistagemacarons

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 50 g mandelmjöl
  • 120 g florsocker
  • 55 g äggvita
  • ½ krm salt
  • 25 g strösocker
  • ½ krm grön foodgel

Fyllning


Instruktioner

  1. Sikta mandelmjölet två gånger och mät sen upp 1 dl i en bunke. Sikta i florsockret och blanda väl.
  2. Vispa äggvitorna i en rostfri bunke till ett fast skum med en nypa salt. Tillsätt strösockret långsamt medans du vispar på medel-hög hastighet. Vispa upp till en fast och glansig maräng. Tillsätt foodgel till önskad färg.
  3. Vänd försiktigt ihop med florsockret och mandelmjölet. Vänd runt tills du har en lätt lös smet som försvinner i sig själv när du ringlar smeten. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut på bakplåtspapper eller macaronmattor. Dunka försiktigt plåten i bordet så att luftbubblor försvinner. Låt vila på plåten i minst 1 timma innan gräddning.
  4. Värm ugnen till 145 °C. Grädda gärna makaronen med dubbla plåtar för att undervärmen inte skall bli för hög. Grädda 12-15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan du tar loss dem.

Fyllning

  1. Vispa smör och florsocker ljust och luftigt med elvisp.
  2. Mixa pistagenötterna fint. Vänd sen i färskost, pistagenötter och salt i smöret. Vänd runt till en jämn kräm.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.