Förberedelsetid
Aktiv
2 h
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTårtbotten
- 3 tårtbottnar (18-20 cm i diameter)
Fyllning
-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 dl jordgubbssylt
Kolakräm
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 dl strösocker
-
25 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
Garnering
- 3 dl popcorn, poppade
-
3 msk
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 6 msk strösocker
- 1 krm salt
- 5 dl jordgubbar
Dela recept
Instruktioner
Tårtbottnar
- Gör tre tårtbottnar enligt ett klassiskt recept eller köp en 3-delad tårtbotten.
Fyllning
- Koka grädden och sockret till en kolakräm på medelhög värme, ca 5 minuter. Du kan testa att kolan är färdig genom att göra ett kulprov (hälla några droppar kola i kallt vatten, om den sprider sig behöver den koka mer). Du ska kunna forma kolan med fingrarna, då är den färdig. Låt svalna lite och rör ned smöret.
Popcorn
- Lägg de färdigpoppade popcornen i en bunke. Smält smör och socker gyllenbrunt i en kastrull. Häll blandningen över popcornen och rör runt, häll ut dem över en bakplåtspappersklädd plåt och strö över lite salt. Låt popcornen svalna.
Montering
- Vispa grädden hårt i en skål.
- Bred kolakrämen på den första tårtbotten.
- Lägg på den andra tårtbotten och lägg på hälften av jordgubbssylten och hälften av grädden.
- Lägg på den översta tårtbotten och lägg på resten av sylten. Bred ut grädden jämnt över tårtan.
- Dekorera tårtan med jordgubbar och popcorn.
Till recepten
Dela recept