Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
55 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 kg potatis
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 krm salt
- 1 krm vitpeppar
-
4 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Dela recept
Instruktioner
- Skiva potatisskivor och häll i en grund ugnsform.
- Tillsätt lök, vitlök, salt och peppar. Blanda noggrant.
- Häll grädden ovanpå.
- Grädda i 200 grader i ca 55 min eller tills den är genomstekt. Om du vill kan du köra potatisen först i 225 grader i 20 - 25 minuter och sedan sänka värmen till 200 grader. På så sätt får du en lite brun stekyta och den totala tillagningstiden förkortas rejält.
Till recepten
Dela recept