Fortsätt till innehållet

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 700 g mjölig potatis
  • 75 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 krm socker
  • 1 krm malen muskotnöt

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den mjuk. Det går fortare om du delar potatisen i mindre bitar. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
  2. Blanda ner smör och grädde lite i taget och smaka av med salt, vitpeppar, socker och muskotnöt.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.