Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h 40 min
Totalt
2 h 25 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 dl vatten
- 25 g jäst
- 1 msk mörk sirap
- 8⅓ dl vetemjöl
-
20 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 tsk salt
Till sjudning
- 2 liter vatten
- 3 msk bikarbonat
Topping
- 1 ägg
- 1 msk flingsalt
Dela recept
Instruktioner
Deg
- Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt sirap, mjöl, smör och salt.Knåda ihop till en deg i en assistent, ca 5 minuter. Plasta och låt degen jäsa 60 minuter.
- Dela degen i 12 delar. Rulla ut varje del till en lång snodd och forma till en kringla, tryck till ändarna ordentligt för att fästa degen i sig själv. Lägg kringlorna på ett mjölat bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk.
Sjudning
- Koka upp vatten i en kastrull med bikarbonaten. Värm ugnen till på 225 °C.
- Lägg ner en till två kringlor i taget och koka i ca 30 sekunder. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på ett galler. Flytta sen över kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla kringlorna med ägg och strö över flingsalt efter smak.Grädda kringlorna i 10-12 minuter.
Till recepten
Dela recept