Fortsätt till innehållet

Pretzels

En tyskt bröd som bakas liknande bagels. De kokas innan de gräddas och toppas med salt. Sältan mot det sega brödet gör detta till en favorit som ofta äts som snacks.

Pretzels

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 3 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk mörk sirap
  • 8⅓ dl vetemjöl
  • 20 g
    Valio Laktosfri smör, rumstempererat
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 tsk salt

Till sjudning

  • 2 liter vatten
  • 3 msk bikarbonat

Topping

  • ägg
  • 1 msk flingsalt

Instruktioner

Deg

  1. Lös upp jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt sirap, mjöl, smör och salt.Knåda ihop till en deg i en assistent, ca 5 minuter. Plasta och låt degen jäsa 60 minuter.
  2. Dela degen i 12 delar. Rulla ut varje del till en lång snodd och forma till en kringla, tryck till ändarna ordentligt för att fästa degen i sig själv. Lägg kringlorna på ett mjölat bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk.

Sjudning

  1. Koka upp vatten i en kastrull med bikarbonaten. Värm ugnen till på 225 °C.
  2. Lägg ner en till två kringlor i taget och koka i ca 30 sekunder. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på ett galler. Flytta sen över kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Pensla kringlorna med ägg och strö över flingsalt efter smak.Grädda kringlorna i 10-12 minuter.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.