Förberedelsetid
Aktiv
1 h 20 min
Passiv
20 min
Totalt
1 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTårtbotten
- 4 ägg, rumstempererade
- 1½ dl strösocker
- ¾ dl vetemjöl
- ¾ dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 3 dl marsankräm
-
4 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 tsk vaniljsocker
- ½ dl hallonsylt
Garnering
- 1 färdigköpt marsipanlock
- 0 kg florsocker
- 0 kg marsipanros
Dela recept
Instruktioner
Tårtbotten
- Värm ugnen till 200°C.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner i äggsmeten.
- Bred ut kaksmeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i 8 minuter.
- Strö socker över tårtbotten och låt svalna.
- Klä en skål med folie eller använd kanten på springformar eller tallrikar och skär ut 4 cirklar i olika storlekar.
Montering
- Gör marsankrämen enligt instruktionerna på paketet och låt svalna.
- Vispa grädden fast med vaniljsocker. Vänd ner grädden i marsankrämen.
- Lägg en tårtbotten på ett fat och bred på ett tunt lager hallonsylt och ett fylligt lager vaniljkräm mellan.
- Lägg på nästa botten och upprepa. Se gärna till att tårtan blir lite högre på mitten och runt kanterna, som en kupa.
- Lägg på marsipanlocket. Garnera med florsocker och marsipanros.
Till recepten
Dela recept