Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
42 min
Totalt
1 h 12 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 25 g jäst
- 2 dl kallt vatten
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ tsk salt
- 5 dl vetemjöl
Pumpakräm
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 vitlöksklyfta
- 800 g pumpa (tex Butternutpumpa)
- 5 dl grönsaksbuljong
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar (malen)
-
1 dl
Valio SmetanaValio smetana är en tjock syrad grädde med många användningsområden. Använd den istället för crème…
Topping
- 1 dl oliver
- 12 soltorkade tomater
- 0 kg färsk rosmarin
- 150 g riven ost
Dela recept
Instruktioner
Deg
- Blötlägg jästen i ljummet vatten.
- Smält smör. Blanda i smör och de torra ingredienserna i en bunke. Knåda till en smidig deg.
- Låt degen jäsa ordentligt under en kökshandduk. Gör såsen medan degen jäser.
Pumpakräm
- Smält smöret i en kastrull. Fräs en skivad vitlöksklyfta i smöret.
- Skala och skär pumpan i stora bitar. Ta bort fröna. Lägg till bitarna i grytan och rör om.
- Tillsätt grönsaksbuljongen. Koka på låg värme i ca 25 min eller tills pumpabitarna är genomkokta.
- Mixa pumpan till en puré med en stavmixer tills den är slät. Tillsätt salt, peppar och smetana i såsen.
Topping
- Dela degen i åtta lika stora delar. Tryck ut dem i ca 1 cm tjocka bottnar på bakplåtspapper med mjölade händer.
- Bred ut pumpakrämen på bottnarna. Låt oliverna och de soltorkade tomaterna rinna av. Dela oliverna och skiva soltorkade tomater. Lägg ovanpå pumpakrämen. Strö rosmarinblad och riven ost ovanpå.
- Grädda tunnbröden i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 10 - 12 min, tills osten är gyllenbrun.
Till recepten
Dela recept