Fortsätt till innehållet

Pumpa flatbread

Testa flatbread toppade med smakrik pumpakräm, oliver, soltorkade tomater, ost och rosmarin. Servera som mellanmål eller som förrätt vid middagsbjudningar. Perfekt till Halloween och Allhelgona!

Pumpa flatbread

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 25 g jäst
  • 2 dl kallt vatten
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ tsk salt
  • 5 dl vetemjöl

Pumpakräm

  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • vitlöksklyfta
  • 800 g pumpa (tex Butternutpumpa)
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar (malen)
  • 1 dl
    Valio Smetana
    Valio smetana är en tjock syrad grädde med många användningsområden. Använd den istället för crème…
    Valio smetana 2 kg laktosfri

Topping

  • 1 dl oliver
  • 12  soltorkade tomater
  • 0 kg färsk rosmarin
  • 150 g riven ost

Instruktioner

Deg

  1. Blötlägg jästen i ljummet vatten.
  2. Smält smör. Blanda i smör och de torra ingredienserna i en bunke. Knåda till en smidig deg.
  3. Låt degen jäsa ordentligt under en kökshandduk. Gör såsen medan degen jäser.

Pumpakräm

  1. Smält smöret i en kastrull. Fräs en skivad vitlöksklyfta i smöret.
  2. Skala och skär pumpan i stora bitar. Ta bort fröna. Lägg till bitarna i grytan och rör om.
  3. Tillsätt grönsaksbuljongen. Koka på låg värme i ca 25 min eller tills pumpabitarna är genomkokta.
  4. Mixa pumpan till en puré med en stavmixer tills den är slät. Tillsätt salt, peppar och smetana i såsen.

Topping

  1. Dela degen i åtta lika stora delar. Tryck ut dem i ca 1 cm tjocka bottnar på bakplåtspapper med mjölade händer.
  2. Bred ut pumpakrämen på bottnarna. Låt oliverna och de soltorkade tomaterna rinna av. Dela oliverna och skiva soltorkade tomater. Lägg ovanpå pumpakrämen. Strö rosmarinblad och riven ost ovanpå.
  3. Grädda tunnbröden i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 10 - 12 min, tills osten är gyllenbrun.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.