Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3 ägg, rumstempererade
- 1½ dl farinsocker
- 425 g pumpapuré
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel, malen
- 1 tsk ingefära, malen
- 1 dl flytande margarin
Frosting
- 400 g färskost
- ½ dl äppeljuice
- 1 dl florsocker
- 1 tsk ingefära, malen
Dela recept
Instruktioner
- Vispa äggen och farinsockret till ett fluffigt skum. Blanda i pumpapurén.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kanel och ingefära och sikta ner i pumpablandningen.
- Tillsätt margarin och blanda till en slät smet.
- Häll smeten i en smord pajform (ca cm 28 Ø). Jämna till ytan.
- Grädda i nedre/mitten av ugnen i 175 °C i ca 30 minuter tills pajen är genomgräddad.
- Blanda ingredienserna till glasyren. Bred frostingen över den avsvalnade pajen.
- Dekorera gärna med pumpor gjorda i marsipan.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.