Fortsätt till innehållet

Rabarberkaka

Den traditionella rabarberkakan är en av svenskarnas favoriter. Och det är inte konstigt – den syrliga och friska smaken av rabarber gillas av många. Det här klassiska receptet går snabbt att tillaga.

Rabarberkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Fyllning

  • 300 g hackad rabarber
  • 2 dl socker
  • ½ dl kallt vatten

Till servering


Instruktioner

  1. Koka upp hackad rabarber, socker och vatten till en tjock pasta i en kastrull. Kyla ner.
  2. Blanda ägget och sockret.
  3. Tillsätt smält smör, mjölk och mjöl-bakpulverblandning medan du snabbt blandar.
  4. Häll smeten i en smord, högsidig pajform (27 - 30 cm). Lägg rabarberkompotten ovanpå degen. Grädda rabarberkakan i 175 grader i 30 - 35 min.
  5. Låt svalna och servera rabarberkakan med en lättvispad vaniljsås.

Tips

Du kan förbereda en större portion rabarberkompott åt gången, och njuta av sylten med yoghurt eller glass.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.