Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
30 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 ägg
- 1½ dl socker
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning
- 300 g hackad rabarber
- 2 dl socker
- ½ dl kallt vatten
Till servering
-
2½ dl
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
Dela recept
Instruktioner
- Koka upp hackad rabarber, socker och vatten till en tjock pasta i en kastrull. Kyla ner.
- Blanda ägget och sockret.
- Tillsätt smält smör, mjölk och mjöl-bakpulverblandning medan du snabbt blandar.
- Häll smeten i en smord, högsidig pajform (27 - 30 cm). Lägg rabarberkompotten ovanpå degen. Grädda rabarberkakan i 175 grader i 30 - 35 min.
- Låt svalna och servera rabarberkakan med en lättvispad vaniljsås.
Till recepten
Dela recept