Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
35 min
Totalt
1 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPajdeg
-
200 g
Valio smör normalsaltat, rumstempereratVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
-
1½ dl
Valio Laktosfri ekologisk vispgrädde FoodserviceValios ekologiska vispgrädde 35% används med fördel i all varm matlagning. Den passar utmärkt till…
-
1½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
Fyllning
- 750 g rabarber
- 1 msk ingefära, finriven
- 1 dl farinsocker
- 1 msk potatismjöl
Smulblandning
-
100 g
Valio smör normalsaltat, i kuberVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 1 dl strösocker
- 3 dl havregryn
- 1 tsk vaniljsocker
Till servering
-
1 paket
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
Dela recept
Instruktioner
- Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Blanda sist ner grädde och mjölke.
- Tryck ut degen med mjölade händer på en smord bakform, även runt kanterna. Grädda i 200°C i ca 10 minuter.
- Koka upp rabarber, ingefära och socker i en kastrull tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter. Blanda potatismjölet med några droppar vatten och vispa ned. Bred ut krämen på den förgräddade botten.
- Nyp ihop ingredienserna till smulblandningen. Strö över rabarbern och grädda i ytterligare ca 25 minuter.
- Servera pajen ljummen med vaniljsås.
Till recepten
Dela recept