Fortsätt till innehållet

Rabarberpaj i form

Rabarber har många smakkamrater som kardemumma och vanilj, men ingefära är en av de mest oväntade. Den här pajen bakas ut på en hel plåt, och är perfekt att göra när man är många. Skulle det mot förmodan bli bitar över går de bra att frysa.

Rabarberpaj i form

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pajdeg

Fyllning

  • 750 g rabarber
  • 1 msk ingefära, finriven
  • 1 dl farinsocker
  • 1 msk potatismjöl

Smulblandning

Till servering


Instruktioner

  1. Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Blanda sist ner grädde och mjölke.
  2. Tryck ut degen med mjölade händer på en smord bakform, även runt kanterna. Grädda i 200°C i ca 10 minuter.
  3. Koka upp rabarber, ingefära och socker i en kastrull tills rabarbern är mjuk, ca 10 minuter. Blanda potatismjölet med några droppar vatten och vispa ned. Bred ut krämen på den förgräddade botten.
  4. Nyp ihop ingredienserna till smulblandningen. Strö över rabarbern och grädda i ytterligare ca 25 minuter.
  5. Servera pajen ljummen med vaniljsås.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.