Fortsätt till innehållet

Rågsiktsbröd

Ett lättbakat och gott bröd till frukost, mellis eller kvällsmål. Servera gärna brödet nybakat med en klick smör och frys in de du inte äter direkt.

Rågsiktsbröd

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna. Knåda ihop till en smidig deg i maskin. Pasta bunken och låt jäsa 60 minuter.
  2. Dela upp degen i fyra delar och kavla ut till fyra rundlar ca 2 cm tjocka. Lägg på 2 plåtar på bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
  3. Låt jäsa ytterligare ca 1 timma under bakduk. Värm ugnen till 225 °C.
  4. Grädda en plåt i taget, 15-20 minuter. Bröden skall vara ca 96 grader inuti när de är klara. Låt svalna innan du skär i bröden.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.