Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
2 h 40 min
Totalt
3 h
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn225°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 50 g jäst
-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 ägg
-
50 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 msk honung, flytande
- 2 tsk brödkryddor
- 9½ dl rågsikt
- 3 dl vetemjöl
- 1¾ tsk salt
Dela recept
Instruktioner
- Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna. Knåda ihop till en smidig deg i maskin. Pasta bunken och låt jäsa 60 minuter.
- Dela upp degen i fyra delar och kavla ut till fyra rundlar ca 2 cm tjocka. Lägg på 2 plåtar på bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
- Låt jäsa ytterligare ca 1 timma under bakduk. Värm ugnen till 225 °C.
- Grädda en plåt i taget, 15-20 minuter. Bröden skall vara ca 96 grader inuti när de är klara. Låt svalna innan du skär i bröden.
Till recepten
Dela recept