Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
25 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 5 dl vetemjöl
- 4 dl strösocker
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- ½ tsk salt
- 2 ägg
- 1 msk vitvinsvinäger
-
3 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 0 kg röd hushållsfärg
fyllning och frosting
-
400 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 dl florsocker
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smör, ägg, vinäger och några droppar hushållsfärg under vispning.
- Koka upp mjölken. Häll den i smeten under kraftig vispning. Vispa ytterligare några minuter.
- Fördela smeten i två springformar klädda med bakplåtspapper (ca 23 cm ø) . Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i 25 minuter. Låt svalna.
- Vispa färskost, grädde och socker. Fyll en spritspåse, klipp en öppning på ca 1 cm i ø på påsens spets. Spritsa ut hälften av fyllningen mellan tårtbottnarna och spara den andra hälften till dekoration.
- Spritsa bollar på tårtans topp, börja från ytterkanten, en rad i taget. Använd botten på en sked för att platta ut bollarna genom att dra skeden från ytterkanten och in mot tårtans mitt. Fortsätt genom att spritsa en ny rad med bollar och upprepa tills tårtans topp är fylld.
Till recepten
Dela recept