Fortsätt till innehållet

Rest-quesadillas

Förvandla julens skinkrester och grönsaker till en god och frasig quesadilla!

Rest-quesadillas

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 40 g grönkål
  • 150 g
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 200 g riven laktosfri mozzarella
  • tortillabröd - medium
  • 8 skivor skinka
  • 0 kg olivolja till stekning

Topping:

  • 0 kg flingsalt
  • 0 kg hackad gräslök

Instruktioner

  1. Skär bort den tjocka stjälken i mitten på kålen. Strimla kålen tunt.
  2. Bred creme fraiche på tortillabröden. Strö över hälften av mozzarellan och all strimlad kål på två av tortillabröden. Lägg på skinkan och resterande mozzarella. Lägg på det två återstående tortillabröden.
  3. Stek quesadillan i rikligt med olivolja på medelvärme, stek båda sidor gyllene.

Topping

  1. Lägg upp på skärbräda och skär i fyra bitar. Strö över lite flingsalt och finhackad gräslök vid servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.