Förberedelsetid
Aktiv
10 min
Passiv
5 min
Totalt
15 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
5
stjärnor av fem
3 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 ägg
- 1 msk strösocker
- ½ dl vetemjöl
- 2 krm kanel, malen
-
1 dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 4 skivat formbröd eller annat ljust bröd
-
0 kg
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Till servering
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 4 msk sylt
Dela recept
Instruktioner
- Vispa ihop ägg och socker. Vispa ner mjöl, kanel och grädde. Låt smeten dra i ca 5 minuter. Dela under tiden brödskivorna på hälften.
- Vispa grädden till serveringen lätt.
- Doppa brödskivorna i smeten och stek dem gyllene i smör i en stekpanna på medelhög temperatur.
- Lägg upp rika riddarna och toppa med grädde, sylt och lite nymortlad kardemumma.
Till recepten
Dela recept