Fortsätt till innehållet
Rika riddare med sylt, grädde och kardemumma

Rika riddare med sylt, grädde och kardemumma

Finns det något tråkigare än att behöva slänga torrt och tråkigt bröd. Doppa brödet i pannkakssmet och stek istället frasiga rika riddare. En perfekt efterrätt eller brunchrätt som gör gott både för plånboken, miljön och för magen. Till skillnad från fattiga riddare så är rika riddare något lyxigare, med grädde i smeten.

Rika riddare med sylt, grädde och kardemumma

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ägg
  • 1 msk strösocker
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 krm kanel, malen
  • 1 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • skivat formbröd eller annat ljust bröd
  • 0 kg
    Valio Laktosfri smör (till stekning)
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Till servering


Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och socker. Vispa ner mjöl, kanel och grädde. Låt smeten dra i ca 5 minuter. Dela under tiden brödskivorna på hälften.
  2. Vispa grädden till serveringen lätt.
  3. Doppa brödskivorna i smeten och stek dem gyllene i smör i en stekpanna på medelhög temperatur.
  4. Lägg upp rika riddarna och toppa med grädde, sylt och lite nymortlad kardemumma.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.