Fortsätt till innehållet

Ris à la Malta

Ris à la Malta är en klassisk juldessert som här serveras med saftsås. Ris à la Malta betyder ”ris med apelsinsaft”, och kommer från uttrycket "maltaise" som innebär att man tillagar något med apelsinskal eller zest. Les mailtaises är en apelsinsort från ön Malta som gett desserten sitt namn.

Ris à la Malta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl risgrynsgröt, kall
  • apelsin
  • 0 kg saftsås
  • 0 kg färsk mynta

Instruktioner

  1. Vispa grädde och vaniljsocker fast och vänd ner i gröten. Rör om.
  2. Skala och skär apelsinerna i mindre bitar och tillsätt
  3. Servera med saftsås. Garnera gärna med myntablad.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.