Fortsätt till innehållet
Rischoklad med pepparkakssmak

Rischoklad med pepparkakssmak

Världens enklaste julgodis görs med puffat ris och är så lätt att göra att även de minsta familjemedlemmarna kan hjälpa till. De här bollarna får extra julig smak med pepparkakskrydda.

Rischoklad med pepparkakssmak

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 250 g blockchoklad
  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 7 dl puffat ris

Instruktioner

  1. Smält chokladen på medelvärme i mikron eller i vattenbad, rör om då och då.
  2. Koka upp grädde, smör och pepparkakskrydda i en kastrull på svag värme. Låt svalna något.
  3. Blanda ner risflingorna och den smälta chokladen.
  4. Häll blandningen i pappersformarna. Låt stelna och förvara på en sval plats.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.