Fortsätt till innehållet
Risgrynsgröt med havredryck

Risgrynsgröt med havredryck

Risgrynsgröt förknippas ofta med julen men det går självklart lika bra att servera denna delikatess under resten av årets månader. Gröten är enkel att laga själv men rör ofta och håll värmen på medel så att gröten inte bränner. Det här är en laktosfri risgrynsgröt som även passar dig som har en känslig mage.

Risgrynsgröt med havredryck

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • kanelstång
  • 7½ dl Valio Oddlygood® havredryck

Instruktioner

  1. Blanda risgryn, vatten, salt och kanel i en kastrull och koka upp.
  2. Koka på svag värme under lock på svag värme i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt havredrycken och rör om. Låt puttra på svag värme i ca 30-40 minuter till en krämig gröt. Rör om med jämna mellanrum för att inte bränna gröten.
  4. Smaka eventuell av med lite socker och lägg i en mandel om så önskas.
  5. Servera gröten med kanel, socker och havredryck.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.