Fortsätt till innehållet
Hallon- och kardemummarutor

Hallon- och kardemummarutor

Rosa yoghurtkaka med smak av hallon och kardemumma. Yoghurten och frostingen gör att kakan håller sig saftig länge.

Hallon- och kardemummarutor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ägg
  • 3 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma, stött
  • 2 dl
    Valio Mild yoghurt naturell 3%
    Njut av en krämig och god naturell yoghurt med mild smak. Yoghurten är god att…
    Valio Mild yoghurt naturell 3% 1000 g
  • 100 g frysta hallon

Frosting


Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp.
  3. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma och sikta ner i äggsmeten. Vänd försiktigt ner smöret, yoghurten och hallonen.
  4. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 35x25 cm. Grädda i 200°C i ca 15 minuter tills kakan är genomgräddad.
  5. Låt svalna.

Frosting

  1. Vispa samman alla ingredienserna till frostingen utom strösslet med en elvisp, ca 5 minuter till en jämn och fluffig smet.
  2. Bred ut frostingen på kakan. Strö över strösslet.
  3. Skär kakan i bitar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.