Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kardemumma, stött
-
2 dl
Valio Mild yoghurt naturell 3%Njut av en krämig och god naturell yoghurt med mild smak. Yoghurten är god att…
- 100 g frysta hallon
Frosting
-
100 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 4 dl florsocker
- 1 tsk citronsaft, pressad
- 0 kg röd karamellfärg några droppar
- 0 kg strössel
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt med en elvisp.
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma och sikta ner i äggsmeten. Vänd försiktigt ner smöret, yoghurten och hallonen.
- Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 35x25 cm. Grädda i 200°C i ca 15 minuter tills kakan är genomgräddad.
- Låt svalna.
Frosting
- Vispa samman alla ingredienserna till frostingen utom strösslet med en elvisp, ca 5 minuter till en jämn och fluffig smet.
- Bred ut frostingen på kakan. Strö över strösslet.
- Skär kakan i bitar.
Till recepten
Dela recept