Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
20 min
Totalt
1 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2½ dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 ägg
- 1½ dl kokosgrädde
- 1 dl kokande vatten
Till formen
-
15 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 msk kakao
Glasyr
- 200 g vit choklad, hackad
- 1 dl kokosgrädde
- 0 kg röd karamellfärg
- ½ dl pistagekärnor, skalade
- 5 g hallon, frystorkade
- 1 lime, finrivet skal
Dela recept
Instruktioner
- Smörj en kakform (ca 20 - 22 cm Ø) och pudra tunt med kakaopulver.
- Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ned ägg, kokosgrädde och smöret . Vispa till en slät smet. Tillsätt hett vatten i en tunn stråle under kraftig vispning.
- Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 175°C i cirka 20 minuter. Låt svalna och ställ därefter in kakan i kylskåpet. Viktigt att kakan är kylskåpskall när glasyren ringlas över kakan.
- Värm kokosgrädden till glasyren med hackad vit choklad i en kastrull under omrörning tills chokladen smält. Ta bort från spisen och vispa ner några droppar med karamellfärg
- Smula hallonen grovt och blanda med lime och nötter. Vänd ner 3/4 delar av strösslet i glasyren och ringla över kakan.
- Strö över resten av strösslet. Ställ i kylen tills glasyren svalnat.
Till recepten
Dela recept