Fortsätt till innehållet
Rudolfs chokladrutor

Rudolfs chokladrutor

Oerhört gulliga är Rudolfs chokladrutor, med näsa av M&Ms och horn av mini brezels. Glasyren får smak av kanel och kardemumma för en extra julig upplevelse. Passar lika bra till adventsfikat som på självaste julbordet.

Rudolfs chokladrutor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Kaka

  • ägg
  • 5 dl strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 300 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • 1 dl kaffe, starkt

Glasyr

  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 6 dl florsocker

Dekoration

  • 30  salta kringlor
  • 30  m & M´s, godis
  • 2 dl chokladsås
  • 60  godisögon

Instruktioner

Kaka

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta eller vänd ner i äggvispet. Rör ner smöret.
  4. Bred ut smeten i en ugnsfast form. Grädda i ugnen i 200°C i ca 20 minuter.

Glasyr

  1. Koka upp ingredienserna till glasyren i en kastrull.
  2. Rör under omrörning tills smöret har smält och blandningen är jämn.
  3. Låt svalna.
  4. Häll glasyren över kakan, börja i mitten. Sprid vid behov ut med en kniv.
  5. Dekorera kakan direkt med kringlor, M&Ms och godisögon. Låt svalna i kylskåp innan servering.
  6. Tips: Godisögon kan du göra genom att spritsa vit och svart kristyr på en plåt med bakplåtspapper.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.