Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
10 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
4
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderRulltårta
- 4 ägg
- 1½ dl strösocker
- ¾ dl potatismjöl
- ¾ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl sylt t ex hallon, jordgubb eller blåbär
Dela recept
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser. Sikta ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör lätt.
- Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 200° i ca 10 minuter.
- Häll på lite socker. Låt svalna något och vänd sedan upp kakan på en plåt med ett bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
- Vispa grädde och vaniljsocker lätt.
- Bred sylt på tårtan, lägg på grädden och rulla sedan ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.
Till recepten
Dela recept