Förberedelsetid
Aktiv
1 h 20 min
Passiv
45 min
Totalt
2 h 5 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTårtbotten
- 1 ägg
- ¾ dl strösocker
- ½ dl farinsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- ¼ tsk kardemumma, malen
- 1 dl flytande smör & rapsolja
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ¾ dl sötmandel, krossad
Till att fukta tårtbotten
- ¾ dl varmt vatten
- ½ dl strösocker
- 1 dl punch
Garnering
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- 3 msk baileys Irish Cream
- 1 dl hallonmarmelad
- 1½ dl hallon, färska
Dela recept
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna. Sikta ner dem i äggblandningen och rör ner olja, grädde och mandel.
- Häll smeten i en löstagbar form klädd med bakplåtspapper (ca 20 cm Ø) eller en smörad och bröad kakform.
- Grädda i nedre delen i ugnen i 175°C i ca 45 minuter tills kakan är färdiggräddad. Låt svalna.
- Blanda i sockret med det varma vattnet och rör ner likören. Fukta tårtbotten genom att försiktigt hälla vätskan jämnt över hela ytan. Låt den gärna vila och ta smak i flera timmar eller till nästa dag innan servering.
- Ta loss tårtbotten från formen.
- Spritsa kvarg på tårtan i form av rosor med exempelvis en stjärnformad sprits. Klicka på hallonmarmelad längs kanten av kvargen. Dekorera med färska hallon.
Till recepten
Dela recept