Förberedelsetid
Aktiv
2 h 30 min
Passiv
4 h
Totalt
6 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBrownie
-
160 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl muscovadorörsocker (ljust)
- 1½ tsk pulverkaffe
- 1¾ dl kakao
- 1½ tsk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- 3 ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 krm salt
Chokladmousse
-
1½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ dl strösocker
- 1 msk vatten
- 1 ägg
- 2 äggulor
- 125 g mörk choklad
Mjölkchokladganache
- 120 g mjölkchoklad
-
¾ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ msk honung
-
10 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 krm salt
Aprikosgele
- 2 gelatinblad
- 200 g aprikoshalvor i lag
- 2 msk citron (pressad)
- 2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Ingefärspannacotta
- 2 gelatinblad
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ dl strösocker
- ½ tsk vaniljsocker
- 2 msk färsk riven ingefära
- ½ krm salt
Chokladsmulor
- 1½ dl vetemjöl
-
50 g
Valio Laktosfri smör, kalltSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl farinsocker
- 1½ msk kakao
- 1 krm salt
- ½ tsk bakpulver
- 1½ msk kallt vatten
Dekorering
- 1 tsk chokladkrispkulor
- 1 chokladspiral
Dela recept
Instruktioner
Brownie
- Värm ugnen till 175 °C. Lägg bakplåtspapper klä en avlång eller fyrkantig form med bakplåtspapper.
- Smält smöret med muscovadorörsocker i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt kaffepulver, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Vispa i äggen ett i taget, följt av mjölet. Tillsätt saltet.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter. Låt kakan svalna och skär sen i rektangulära bitar. Det blir mer brownie än vad som behövs till desserten.
Chokladmousse
- Vispa grädden lätt och ställ i kylen.
- Häll socker, vatten, ägg och äggula i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent. Ställ bunken över ett vattenbad. Vispa hela tiden och låt blandningen tjockna tills den når 82 grader. Vispa blandningen sval med assistenten.
- Hacka chokladen och smält över ett vattenbad tills den är ca 55 grader varm. När chokladen har rätt temperatur och äggvispet är svalt och luftigt vänder du först ner 1/3 av grädden i chokladen och rör den helt slät och blank. Vänd sedan försiktigt ner äggvisp och grädde växelvis i chokladblandningen, lite i taget. Vänd runt med slickepott tills allt är blandat.
- Gjut moussen i silikonformar. Frys helt, ca 4 timmar.
Ganache
- Finhacka chokladen och lägg den i en bunke.
- Koka upp grädde och honung. Häll blandningen över chokladen och låt stå ca 30 sekunder. Rör om tills det är en homogen blandning. Tillsätt smör och salt. Rör till en jämn smet.
- Lägg plastfolie direkt mot ganachen så den inte får kontakt med luft. Låt ganachen stå i rumstemperatur tills den svalnat och har en spritsar konsistens, det tar några timmar.
Aprikosgele
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter.
- Mixa aprikoserna till en puré och sila i en kastrull. Tillsätt citronsaft, strösocker och vaniljsocker och värm på medelhög värme. Ta av från värmen och smält gelatinbladen i såsen.
- Rör om och häll upp i silikonformar ca 4-5 cm breda. Frys helt, ca 4 timmar.
Ingefärspannacotta
- Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten ca 10 minuter.
- Koka upp grädde, socker, vaniljsocker ingefära och salt i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och låt dra i 15 minuter.
- Krama ur gelatinbladet, låt det smälta i blandningen. Sila bort ingefäran och häll upp i en silikonform med små kupoler. Frys helt, ca 4 timmar.
Chokladsmulor
- Sätt ugnen på 175 °C. Mät upp alla ingredienser i en matberedare och mixa snabbt ihop till en smulig massa.
- Lägg ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter, låt svalna och hacka till smulor.
Montering
- Smula ut chokladsmulorna på trallriken, Lägg på en bit brownie och chokladmousse.
- Lägg på aprikosgelé och ingefärspannacotta. Låt tina på tallriken.
- Spritsa på chokladganache och lägg på en chokladspiral.
Till recepten
Dela recept