Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h 15 min
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn225°C
Recension
5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 1 g saffran
-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 50 g jäst, färsk
- 1 ägg
- 1½ dl strösocker
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- 1 msk kardemumma, malen
- ½ tsk salt
- 15 dl vetemjöl
Fyllning
-
200 g
Valio smör normalsaltat, rumstempereratVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 1½ dl strösocker
- 4 tsk vaniljsocker
Till ytan
- 0 kg ägg
- 0 kg florsocker
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret. Rör ner saffranet och mjölken. Värm till det blir fingervarmt, ca 37°C.
- Rör ner jästen och rör tills den lösts upp.
- Tillsätt ägg, socker, kvarg, kryddor, salt och lite av mjölet. Arbeta degen tills den är slät.
- Tillsätt resten av mjölet lite i taget och arbeta till en slät smet som lossnar från bunkens kanter, ca 10 minuter.
- Låt jäsa under bakduk på ett dragfritt ställe i ca 45 minuter.
Fyllning och utbakning
- Blanda samman smör, socker och vaniljsocker till en mjuk smörkräm.
- Kavla ut den degen till en rektangulär platta på ett mjölat bakbord. Bred ut fyllningen ovanpå.
- Skär ca 1,5 cm tjocka remsor. Ta tag i ändarna på remsan och vik ändarna mot varandra. Vrid ändarna i motsatta riktningar. Rulla spiralen till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med uppvispat ägg. Låt jäsa i 15 minuter.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 °C i ca 12 minuter eller tills de är genomgräddade.
- Avsluta med att pudra över florsocker.
Till recepten
Dela recept