Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
5 h
Totalt
6 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
5
stjärnor av fem
4 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
-
70 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 200 g digestivekex
Cheesecake
- 3 ägg
- 1¼ dl strösocker
-
300 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
-
4 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 msk vaniljsocker
- ½ g saffran
- 1 msk strösocker
Topping
- 400 g rårörda hjortron
- 0 kg citronmeliss
Dela recept
Instruktioner
Botten
- Lägg smöret i en kastrull. Bryn smöret under omrörning tills det är ljusbrunt och doftar nötigt. Dra då av det från värmen och häll ner i en skål för att avstanna gryningen.
- Mixa Digestivekex tills det är finsmuligt och mixa sen ner smöret. Tryck ut blandningen i en springform (ca 22 cm Ø). Ställ kallt.
Cheesecake
- Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
- Vispa färskost och grädde till en luftig kräm med en elvisp och vänd ner i äggsmeten.
- Häll smeten i två bunkar och tillsätt vaniljsockret i den ena bunken. Mortla saffran med 1 msk socker och blanda ner i den andra. Ställ vaniljsmeten i kylen.
- Häll saffranssmeten på kexbottnen och ställ den i frysen ca 1 timme tills den är lätt frusen på toppen. Häll på vaniljfyllningen och frys den på nytt i minst 4 timmar tills den är helt genomfrusen.
- Ta ut saffranscheesecaken och ta loss den från formen med en kniv som du värmer under hett vatten.
- Låt den stå framme ca 10 minuter före servering.
- Toppa med rårörda hjortron och citronmelissblad.
Till recepten
Dela recept