Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
40 min
Totalt
1 h 5 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- ½ g saffran
- 2½ dl strösocker
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
-
0 kg
Valio Laktosfri smör, till formenSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 0 kg ströbröd laktosfritt, till formen
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Stöt saffran med 1 msk av sockret med hjälp av en mortel. Lägg i en kastrull tillsammans med mjölken och koka upp under omrörning. Låt svalna något.
- Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
- Häll ner den ljumna mjölken i smeten.
- Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet och undvik att röra för mycket för att undvika att skapa luftbubblor i smeten.
- Häll smeten i en smord och ströad sockerkaksform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr och låt därefter botten svalna helt.
Till recepten
Dela recept