Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
4.5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- ½ g saffran
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl kondenserad mjölk, laktosfri
-
0 kg
Valio Laktosfri smör och ströbröd till formenSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Smörkolatopping
- 2 dl strösocker
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
25 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
Dela recept
Instruktioner
Saffranskaka
- Separera äggulan och äggvitan.
- Vispa äggvitorna i en bunke tills de blir fluffiga. Vispa ner sockret lite i taget. Vispa ner äggulorna.
- Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten.
- Smält smöret och blanda med den kondenserade mjölken. Vispa ner blandningen i kaksmeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm Ø). Grädda i 175° i ca 30 minuter tills kakan är torr.
- Låt kakan svalna.
Smörkolatopping
- Smält sockret i en stekpanna tills det får en karamelliserad ljusbrun färg.
- Värm grädden i en kastrull. Vispa ner grädden och smöret i sockret.
- Ställ in krämen i frysen så att den svalnar men ej fryser ca 30 minuter. Rör ned färskosten.
- Bred smörkolatoppingen över kakan.
Till recepten
Dela recept