Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
25 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
3.54
stjärnor av fem
13 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
250 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 g saffran
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 6 ägg
- 4 dl strösocker
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
- 7 dl vetemjöl
Glasyr
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl vatten
- ½ dl citron (pressad)
- 11 dl florsocker
- 75 g kokos, riven
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg bakplåtspapper i en långpanna ca 30 x 40 cm.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffranen. Häll i mjölken och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och strösocker med en elvisp tills det är vitt och pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke och sikta sedan ner det i äggblandningen.
- Vänd försiktigt ihop det till en jämn smet. Tillsätt smörmjölken och vänd ner i smeten.
- Häll upp smeten i formen och grädda den i ca 25 minuter.
Glasyr
- Smält smöret och ställ åt sidan. Tillsätt vatten, citron och florsocker till en jämn smet och låt den svalna i ca 30 minuter.
- Rosta under tiden kokosflingorna i några minuter i en torr stekpanna.
- Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.
- Ställ kakan i kylen i ca 1 timme.
Till recepten
Dela recept