Förberedelsetid
Aktiv
25 min
Passiv
12 min
Totalt
37 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
4.33
stjärnor av fem
6 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ g saffran
- 165 g laktosfri vit choklad
- 3 ägg
- 1 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl ströbröd
Apelsingrädde
- 1 apelsin
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 msk florsocker
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°C.
- Smält smöret i en kastrull med saffranet. Hacka 125 g choklad och lägg ner det smöret. Rör tills chokladen smält.
- Vispa samman ägg och socker i en bunke. Vispa ner saffranssmöret och rör sedan ner mjölet.
- Smörj och bröa en pajform (ca 24 cm Ø). Häll ner smeten i formen. Hacka resten av chokladen och strö över smeten.
- Baka i ca 12 minuter tills kakan har stannat något men är kladdig i mitten. Låt svalna.
Apelsingrädde
- Tvätta och riv det yttersta skalet av apelsinen fint.
- Vispa grädden lätt med apelsinskalet.
- Vänd försiktigt ner florsockret.
- Servera saffranskladdkakan med en klick apelsingrädde. Garnera gärna med lingon eller skär apelsinen som blir över i klyftor och servera till.
Till recepten
Dela recept