Fortsätt till innehållet

Saffransmuffins

Snabblagade och supersaftiga saffransmuffins. Perfekta att bjuda på vid en spontan adventsfika. De här juliga muffinsarna blir extra goda med frosting på toppen. Garnera gärna lite med citronskal eller några lingon.

Saffransmuffins

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Glasyr

  • 3 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 0 kg några droppar citronsaft

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Vispa ägg, smör, socker, vaniljpulver och saffran pösigt.
  3. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
  4. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Låt muffinsarna svalna innan du garnerar med glasyr.

Glasyr

  1. Blanda florsocker med 1,5 msk vatten samt citronsaft i en bunke till en jämn glasyr.
  2. Späd om det behövs med 1,5 msk vatten till, lite i taget tills glasyren precis är smidig och kan droppas över muffinsarna.
  3. Ringla över muffinsarna när de svalnat helt.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.