Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn110°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 dl strösocker
- 1⅓ dl glukossirap
-
2¾ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk vaniljextrakt
-
75 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ tsk salt
Dela recept
Instruktioner
- Smält socker och glukossirap i en kastrull på medelvärme, det skall bli ljusbrunt. Koka samtidigt upp grädde och vaniljextrakt i en annan kastrull.
- Häll grädden i karamellen och låt koka till 110 grader. Låt kolasåsen svalna till ca 60 grader och tillsätt sen smör och salt. Mixa ner smöret med en mixerstav. Om det skär sig kan du värma upp kolan på spisen igen och röra runt tills den går ihop. Låt svalna och häll upp i burk.
- Förvara i kylen för längre hållbarhet men ta fram den i tid innan användning då den får en hårdare konsistens i kyl.
Till recepten
Dela recept