Fortsätt till innehållet

Salt kolasås

Salt kolaås kan användas till desserter eller ringlas över glass. Salta efter smak. Vill du ha en hårdare kola kokar du den längre. Skulle din kola bli för hård kan du späda den med lite vatten till önskad konsistens.

Salt kolasås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Smält socker och glukossirap i en kastrull på medelvärme, det skall bli ljusbrunt. Koka samtidigt upp grädde och vaniljextrakt i en annan kastrull.
  2. Häll grädden i karamellen och låt koka till 110 grader. Låt kolasåsen svalna till ca 60 grader och tillsätt sen smör och salt. Mixa ner smöret med en mixerstav. Om det skär sig kan du värma upp kolan på spisen igen och röra runt tills den går ihop. Låt svalna och häll upp i burk.
  3. Förvara i kylen för längre hållbarhet men ta fram den i tid innan användning då den får en hårdare konsistens i kyl.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.