Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
15 min
Totalt
35 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn225°C
Recension
4
stjärnor av fem
4 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3½ dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 2 tsk bakpulver
- ¾ tsk salt
- 2 tsk strösocker
-
1 dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
2½ dl
Valio Laktosfri kefir naturellNjut av Valio laktosfri naturell Kefir med härligt frisk, porlande konsistens och mild smak. Ät…
- 30 g mörk choklad
- 30 g färska jordgubbar
Topping
- 1 tsk råsocker
- ½ dl mandelspån
Dela recept
Instruktioner
- Värm ugnen till 225°. Förbered en plåt med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt och socker i en bunke.
- Nyp ihop med kylskåpskallt smör till en smulig massa. Det är bara bra om det är lite små klumpar i. Blanda i kefiren med en träslev till en kletig deg.
- Dela upp degen i tre skålar. Hacka chokladen och skiva jordgubbarba i små bitar. Blanda försiktigt ner chokladen i en deg och jordgubbarna i en deg.
- Mjöla händerna och forma bollar av degarna. lägg på plåten och platta till lite. Nagga med en gaffel och strö ev över råsocker på jordgubbssconsen och mandelspån på de naturella sconesen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Till recepten
Dela recept