
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
-
2 dl
Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5%I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
2 msk
Valio Laktosfri smör (smält)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 ägg
-
30 g
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Topping
- 0 kg florsocker
- 0 kg färska bär
-
½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 msk sylt (ex. hallon, jordgubb eller blåbär)
Dela recept
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Tillsätt mjölk, smält smör och ägg. Vispa till en jämn smet.
- Smält smör i en stekpanna på medelvärme, Häll i hälften av smeten och låt den stanna på ytan, skär då pannkakan i små bitar med stekspaden och fortsätt steka bitarna på medel till hög värme tills de är har en frasiga och gyllene yta.
- Pudra över florsocker vid servering och toppa med vispad grädde, bär och sylt.
Till recepten
Dela recept