Fortsätt till innehållet

Scrambled pancake

Scrambled pancake, eller Kaiserschmarrn, är en variant av fluffig pannkaka som hackas i bitar och steks frasig. Servera t ex med florsocker, bär eller en klick sylt och grädde för en lyxig frukost eller mellanmål.

Scrambled pancake

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Topping

  • 0 kg florsocker
  • 0 kg färska bär
  • ½ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2 msk sylt (ex. hallon, jordgubb eller blåbär)

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
  2. Tillsätt mjölk, smält smör och ägg. Vispa till en jämn smet.
  3. Smält smör i en stekpanna på medelvärme, Häll i hälften av smeten och låt den stanna på ytan, skär då pannkakan i små bitar med stekspaden och fortsätt steka bitarna på medel till hög värme tills de är har en frasiga och gyllene yta.
  4. Pudra över florsocker vid servering och toppa med vispad grädde, bär och sylt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.