Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
8 min
Totalt
23 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
100 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk ljus sirap
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk ingefära, malen
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Hyvla smöret tunt och rör ihop med socker.
- Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smidig deg.
- Dela degen i hälften och rulla ut till två längder (för 20 st) som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna något.
- Grädda i ugnen i 7-8 minuter.
- Ta ut plåten och skär kakorna i lagom stora, sneda bitar medan de fortfarande är varma.
Till recepten
Dela recept