Fortsätt till innehållet
Sega kolasnittar med ingefära

Sega kolasnittar med ingefära

Kolasnittar med lite bett av ingefära som är sådär knapriga och härligt sega, precis som man vill ha dem. Att de är enkla att baka och rörs ihop på ett nafs gör ju inte saken sämre.

Sega kolasnittar med ingefära

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära, malen

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Hyvla smöret tunt och rör ihop med socker.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smidig deg.
  4. Dela degen i hälften och rulla ut till två längder (för 20 st) som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna något.
  5. Grädda i ugnen i 7-8 minuter.
  6. Ta ut plåten och skär kakorna i lagom stora, sneda bitar medan de fortfarande är varma.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.