
Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Totalt
40 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderRostad mandelmassa
- 200 g mandlar
- 2½ dl florsocker
- 1 krm salt
- 2 msk vatten
- 2 bittermandel
- 1 äggvita
Kardemummagröt
- 2 dl havregryn
- 1½ dl steel cut oats
-
4 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1½ krm kardemumma (stött)
- 1½ krm salt
Mandelmassakräm
- 75 g mandelmassa
-
1-2 msk
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Grädde
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 krm kardemumma, stött
Till servering
-
3 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 msk roade hackade mandlar
- 1 krm kardemumma, stött
Dela recept
Instruktioner
Rostad mandelmassa
- Rosta mandlarna i ugnen på 175°C i ca 10 min. Låt svalna.
- Mixa mandeln i en mixer tills det blir smuligt, tillsätt florsocker och salt. Mixa ihop och tillsätt sen vatten, finriven bittermandel och äggvita. Mixa tills den går ihop till en jämn massa. Tillsätt mer vatten om den blir för hård.
Kardemummagröt
- Mät upp alla ingredienser i en kastrull. Koka på medelvärme till önskad konsistens.
Mandelmassakräm
- Blanda ut mandelmassa med grädde eller mjölk till en lätt krämig konsistens.
Grädde
- Vispa grädden till mjuka toppar och smaksätt med vaniljsocker och kardemumma.
Till servering
- Servera gröten med varm eller skummad mjölk, en klick grädde, mandelmassakräm, hackade rostade mandlar och strö över lite stött kardemumma.
Till recepten
Dela recept