Fortsätt till innehållet

Semmeltårta

Vad sägs som en semmeltårta till den riktiga semmelälskaren? Denna goda tårta är precis som semlan fylld med mandelmassa och vispgrädde.

Semmeltårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Bulle

Pensling

  • ägg, uppvispat
  • 3 msk mandelspån
  • 1 msk florsocker

Fyllning

  • 4 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g mandelmassa

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37°. Smula ned jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt.
  2. Tillsätt mjölet lite i taget och sist det mjuka smöret. Knåda degen tills den släpper från skålens sidor, ca 10 minuter. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  3. Lägg degen på ett mjölat bakbord och knåda väl. Forma degen till en slät och rund bulle. Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper ca 2 timmar.
  4. Pensla med ägg och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca 30 min. Täck eventuellt bullen med bakplåtspapper på slutet för att den inte ska brännas. Låt svalna.

Fyllning

  1. Vispa grädden lätt med vaniljsockret.
  2. Skär av locket på bullen och fyll den med mandelmassa och grädde.
  3. Lägg på locket, pudra över florsocker och servera.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.