Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
3 h
Totalt
3 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBulle
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 25 g jäst
- 1 ägg
- 1 dl socker
- 1½ tsk kardemumma, malen
- ½ tsk salt
- 7½ dl vetemjöl
-
75 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Pensling
- 1 ägg, uppvispat
- 3 msk mandelspån
- 1 msk florsocker
Fyllning
-
4 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk vaniljsocker
- 300 g mandelmassa
Dela recept
Instruktioner
- Värm mjölken till 37°. Smula ned jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt.
- Tillsätt mjölet lite i taget och sist det mjuka smöret. Knåda degen tills den släpper från skålens sidor, ca 10 minuter. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
- Lägg degen på ett mjölat bakbord och knåda väl. Forma degen till en slät och rund bulle. Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper ca 2 timmar.
- Pensla med ägg och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca 30 min. Täck eventuellt bullen med bakplåtspapper på slutet för att den inte ska brännas. Låt svalna.
Fyllning
- Vispa grädden lätt med vaniljsockret.
- Skär av locket på bullen och fyll den med mandelmassa och grädde.
- Lägg på locket, pudra över florsocker och servera.
Till recepten
Dela recept