Fortsätt till innehållet

Senapssill

Att göra egen senapssill är lättare än vad man tror! Senapssillen är en folkkär rätt till de svenska högtiderna, och äts både på jul, påsk och midsommar. Vill du ha den ännu krämigare, addera lite majonnäs eller crème fraiche.

Senapssill

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 paket 5-minuterssill, á ca 420 g
  • 1½ dl brunt farinsocker
  • 1 dl grovkorning skånsk senap
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl purjolök, hackad

Instruktioner

  1. Skär sillen i mindre bitar och låt rinna av.
  2. Blanda socker, senap och vinäger i en skål och rör ner oljan försiktigt. Rör till sist ner dill och purjolök. Krydda med salt och peppar och vänd ner sillen i senapssåsen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.