Fortsätt till innehållet

Silltårta

En silltårta är en klassiker till midsommar, men den passar även till andra högtider som påsk och jul. Den här varianten innehåller inget gelatin och är därför snabblagad.

Silltårta

Ingredienser

8
portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Garnering

  • ägg, kokta och skivade
  • rädisor, skivade
  • dill, krasse och små salladsblad

Instruktioner

  1. Hacka brödet fint, gärna i en matberedare.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt brödsmulorna och blanda. Bred ut smulorna på botten av en pajform eller ett serveringsfat med kant (Ø ca 26 cm).
  3. Vispa grädden fast och vänd ner färskosten. Ta undan 1/4 del av sillen till garnering, hacka resten fint. Skala och finhacka äpplet och löken. Blanda allt försiktigt och krydda med citronskal och svartpeppar.
  4. Bred ut sillfyllningen på botten. Ställ kallt i minst 1 timme.
  5. Garnera med ägg, örter och sillen som är kvar precis innan servering.
  6. TiPS: Gillar du sillsmak kan du smaksätta grädden med lite sillspad.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.