Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 6 ägg
- 5 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 6 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1½ msk vaniljsocker
- ¼ tsk salt
Glasyr
-
300 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ dl strösocker
- 2 msk vaniljsocker
- 4 äggulor
- 1½ dl riven kokos
- ½ krm salt
Topping
- 1 dl riven kokos
Dela recept
Instruktioner
Botten
- Värm ugnen till 175°C. Klä en långpanna med höga kanter, 30x40 cmØ, med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker riktigt ljust och luftigt i en bunke. Rör ner vattnet.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i smeten och vänd ihop till en slät smet. Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min. Låt kakan svalna helt innan du brer på glasyren.
Glasyr
- Smält smör, socker och vaniljsocker i en kastrull på medelvärme.
- Tillsätt äggulorna och rör om tills krämen tjocknar lite, ca 85°C.
- Ta bort från värmen och rör i kokos. Låt glasyren svalna och stabilisera sig lite så den inte är rinnig. Bred ut glasyren över kakan och toppa mer kokos.
- Ställ kakan i kyl så glasyren stelnar, då är det lättare att skära fina bitar.
Till recepten
Dela recept